Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

La versió en castellà de ‘De quin color és un petó?’, entre els llibres millor editats del 2016

27 de Maig de 2016

La versió en castellà de De quin color és un petó?, de Rocio Bonilla, publicada per Algar Editorial, ha guanyat el tercer premi en la categoria de llibres infantils i juvenils dels Premis als Llibres Millor Editats 2016, que cada any atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Aquests guardons suposen un reconeixement al treball editorial i estan molt ben valorats. Els llibres triats s’exhibiran a l’exposició Best Book Design from all over the World (Llibres Millor Editats del Món), un concurs internacional per al qual cada país envia els llibres que guanyen cada any el seu concurs estatal. A més, la selecció de llibres del Ministeri serà exposada en fires internacionals, com ara Liber (que enguany se celebra a Barcelona), Frankfurt i Leipzig.

L’àlbum protagonitzat per la petita Minimoni continua, doncs, la seva trajectòria imparable. De fet, l’edició catalana, publicada per Animallibres, va ser un dels cinc llibres infantils més venuts el passat Sant Jordi, i se situà també entre els llibres infantils més votats a la Llança de Sant Jordi. En només vuit mesos, el llibre ha arribat a la cinquena edició, una fita que va més enllà de les nostres fronteres, ja que, al llarg de l’any, De quin color és un petó? es podrà trobar a les llibreries de països com els Estats Units, Bèlgica, França, Taiwan, Turquia, Corea i la Xina.

La protagonista d’aquest àlbum il·lustrat és la Minimoni, una nena a qui li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs... però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? No, perquè també és el color de quan estàs empipat... Deu ser verd com els cocodrils, que sempre li han semblat tan simpàtics? Impossible, perquè és el color de les verdures i no li agrada menjar-ne! Com podria descobrir de quin color són els petons?

Rocio Bonilla inicia la seva trajectòria professional a través de diverses disciplines com la pintura, el muralisme, la fotografia i la pedagogia. Més tard, es dedica a la publicitat durant més d’una dècada fins que s’estrena com a autora en Algar i Animallibres amb Cara de pardal, el seu primer àlbum il·lustrat en solitari. Després arribaren La muntanya de llibres més alta del món i el guardonat De quin color és un petó? i, recentment, Els fantasmes no truquen a la porta, escrit amb Eulàlia Canal.

{* *}