Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Necessites idees de lectura per tenir la jovenalla entretinguda aquest estiu? Vet aquí el top 10 de llibres juvenils!

12 de Juliol de 2024

 
Necessites idees de lectura per tenir la jovenalla entretinguda aquest estiu?

Vet aquí el rànquing de les novel·les més venudes d'Animallibres!

Descobreix quins han estat els deu llibres preferits dels joves lectors i lectores des del començament d'any. Recorda que ja hem compartit el #top10 dels més petits!

Ja sigui a la platja, a la piscina, a la muntanya o a casa… Amb aquest rànquing et serà fàcil fer que, aquest estiu, la jovenalla agafi gust a la lectura.

I a casa teva, quin ha estat el preferit?

Preparades,
llestes…
VA!
 
TOP 10
Els Robotots i la ciutat del rei Augies

Oriol Canosa & Jordi Sunyer
 
La segona missió dels Robotots consisteix a anar al planeta Èlide, a la cort del rei Augies, a ajudar-lo a netejar els excrements que s’hi acumulen des de fa generacions!
 
Més aventures interestel·lars...
 
VULL VEURE'L!
TOP 9
Alma. S'aixeca el vent

Timothée de Fombelle
 
1786. El dia que desapareix el seu germà petit, l’Alma surt a buscar-lo i emprèn un llarg viatge, lluny de la família i de la vall d’Àfrica que els protegia de la resta del món. Els destins de l’una i l’altre es creuaran irremeiablement entre Àfrica, Europa i el Carib.
 
Amb segona part!
 
VULL VEURE'L!
TOP 8
Els set de Barba-roja.
A la recerca del pare

Marc Tinent
 
El gran pirata Barba-roja ha desaparegut! «Els set» hauran d’enfrontar-se a malvats pirates rivals, illes misterioses plenes de plantes carnívores i, fins i tot, fantasmes amb perruca.
Seran capaços de trobar el pare?
 
VULL VEURE'L!
TOP 7
Què és això de l'amor, Minimoni?

Rocio Bonilla
 
L’Alícia, la narradora de la història, explica el que els va passar a ella i a la seva colla el dia que van decidir que ja eren prou grans per anar a l’escola tots sols. Es pensaven que no es perdrien, però... 
 
Un conte urbà de Pep Puig, inspirat en el clàssic A través del mirall, de Lewis Carroll.
 
Finalista 19è Premi Atrapallibres
en la categoria d'11 anys
 
VULL VEURE'L!
TOP 6
Alabama Moon

Watt Key
 
En Moon té deu anys i viu amb el seu pare al bosc, lluny de la civilització. Els dos són autosuficients i viuen del que els dona la natura. Quan el pare mor, en Moon decideix viatjar a Alaska a la recerca de gent que viu com ell. 
 
Una novel·la iniciàtica que ens parla de llibertat, de supervivència i de les complexes relacions de l’ésser humà amb la natura i amb la societat.
 
VULL VEURE'L!
TOP 5
Mira

Tina Vallès
 
La Mira té deu anys, és curiosa de mena i molt crítica amb el món que l’envolta. Li agrada mirar, però no que la mirin. I és molt tímida. Exageradament. Per això, quan els pares la matriculen a l’acadèmia de ball del poble, li cau el món a sobre. Qui sap si al final ballar l’ajudarà a perdre la vergonya?
 
Finalista 18è Premi Atrapallibres
en la categoria d'11 anys
 
VULL VEURE'L!
TOP 4
Paraules, flors i pólvora

Cinta Arasa
 
Barcelona, anys vint del segle passat. La Mercè és una adolescent inquieta i observadora, amb un món interior molt ric. El seu avi li va transmetre l’amor a la llengua catalana, i potser per ell i pel seu llegat, aquesta noieta del Putxet és a punt d’emprendre una aventura de lluita per un dret fonamental: el d’escriure i viure plenament en català.
 
Premi Crítica Serra d'Or 2021
 
VULL VEURE'L!
TOP 3
Filstrup

Jaume Copons & Òscar Julve
 
«Ja sé que hi ha molta gent que va al psicòleg, però no crec que en la història de la humanitat hi hagi gaires casos com el meu: a mi em van portar al psicòleg perquè no robava. Sona estrany, oi? Doncs, per molt que costi de creure, era així.»
 
Una novel·la gràfica gamberra
i amb molt d’humor negre.
 
Premi Atrapallibres 2024
en la categoria d'11 anys 
 
VULL VEURE'L!
TOP 2
L'ampolla de la sort

Chris Wormell
 
Arran d’una tempesta terrible de llamps i trons, en Jack, un noi de deu anys, naufraga en una illa misteriosa i aparentment deserta. Amb l’ajuda d’un nou amic i del llibre d’encanteris d’una bruixa, trama un pla d’allò més esbojarrat per tornar a casa. Però no havia comptat amb els taurons, les balenes, els monstres marins i els pirates!
 
Una aventura màgica, trepidant
i enginyosa, ho té tot per convertir-se en un clàssic.
 
Del mateix autor...
 
VULL VEURE'L!
TOP 1
La botiga de vides

Adrià Aguacil
 
La Júlia és una friqui, esquifida i maldestra. I per acabar-ho d'adobar, els còmics i els llibres són els seus únics amics. No arribarà mai a ser com la Clara, que té fama, carisma i diners i cau bé a tota la classe. Un dia, de camí cap a casa, un desconegut li dona un fullet en què s'anuncia una botiga de vides. Sí, allà et pots comprar una vida nova.
A canvi, però, la teva passa a estar en venda...
 
Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 2020
 
Del mateix autor...
 
VULL VEURE'L!
 
 
 
 

A la platja, a la piscina, a casa... Aprofita l'estiu perquè els nens i les nenes agafin gust a la lectura amb els més venuts!
 
 
 

{* *}