Albert Pijuan guanya el Premi Llibreter 2024 amb 'I diumenge, meteorit'

27 de Juny de 2024

L'autor Albert Pijuan ha guanyat el Premi Llibreter 2024, guardó atorgat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, en la categoria d'infantil i juvenil de literatura catalana per la seva novel·la I diumenge, meteorit, editada per Animallibres

Aquestes són les obres premiades en la 25a edició del Premi Llibreter, seleccionades per votació de les llibreries agremiades de Catalunya. La voluntat del guardó és reivindicar l’ofici llibreter i promoure la literatura de qualitat. Amb les seves votacions, les llibreries catalanes volen destacar i reconèixer la significació de determinats títols i, alhora, valorar el seu paper com a prescriptors en el món de la literatura.

I diumenge, meteorit és una novel·la sobre l’amistat, l’aventura, el desenvolupament del sentit crític, la diversitat cultural, l’educació mediambiental i la llibertat.

En paraules del Gremi de Llibreters de Catalunya, som davant una història trepidant i molt divertida en què l’autor, amb uns diàlegs molt frescos i un ús de la llengua ben particular, ens explica com el protagonista vol declarar el seu amor a l’Adhara abans que el món no s’acabi. L’acompanyaran una germana petita molt intel·ligent i una colla d’amics disposats a seguir-lo fins a la fi del món.

Albert Pijuan (Calafell, 1985) és llicenciat en Filosofia i en Ciències Polítiques. Amb la seva última novel·la, Tsunami (Angle, 2020), va guanyar el XXX Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler i el Premi Finestres de Narrativa 2021. També ha publicat teatre i ha traduït autors com Evelyn Waugh, H. G. Wells o Robert W. Chambers. 

Obres guanyadores

Xacona, de Jordi Masó, en la categoria de literatura catalana; Materials de construcció, d'Eider Rodriguez, en la categoria d'altres literatures; Guia màgica d'autodefensa amb galetes, de T. Kingfisher, en la categoria d'infantil i juvenil d'altres literatures; Papallona, de Marc Majewski, en àlbum il·lustrat, i Bla-bla-bla. El mite del capitalisme ecològic, de Miguel Pajares, en la categoria d'assaig, pensament i altres narratives, són les obres guanyadores de la 25a edició, juntament amb I diumenge, meteorit, d'Albert Pijuan

Gala de lliurament

Avui al vespre, a la Sala Paral·lel 62, es durà a terme la gala de lliurament del XXV Premi Llibreter. El pregó de l'acte serà a càrrec dels escriptors Muriel Villanueva i Raül Garrigasait, i la conducció de la cerimònia, a càrrec de la periodista Anna Guitart. A banda de lliurar els Premis Llibreter 2024, també es farà un reconeixement a la trajectòria professional de la llibretera Júlia Secall, de la Llibreria Roca, de Valls, pels seus 35 anys d’ofici.



{* *}