Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Dos títols d'Animallibres, nominats al Premi Llibreter 2024

13 de Maig de 2024




I diumenge, meteorit
, d’Albert Pijuan, i El dia que les onades del mar em van entrar a la panxa, de Cinta Arasa i Joan Turu, publicats per Animallibres, han estat nominats al XXV Premi Llibreter 2024 en la categoria de Literatura Infantil i Juvenil en català.

Els guanyadors d’aquest guardó, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, es donaran a conèixer el pròxim 27 de juny a la sala Paral·lel 62 de Barcelona. Així, els títols nominats han estat seleccionats per un comitè de lectura i selecció d’obres i, posteriorment, votats per les llibreries agremiades de Catalunya.

El dia que les onades del mar em van entrar a la panxa

Pel que fa a la nominació d’El dia que les onades del mar em van entrar a la panxa, el jurat del premi ha assenyalat que «la bellesa d’aquest llibre rau en la seva senzillesa i en la descripció d’un sentiment que tots hem experimentat al final d’aquells meravellosos estius de la nostra infantesa. Un llibre per als lectors més joves, però que també gaudiran lectors de totes les edats».

«És un reconeixement compartit, Animallibres va creure de seguida en aquesta història senzilla, que parla de l’enyorança, i amb les il·lustracions de Joan Turu el text ben bé va aixecar el vol, o va emprendre una fantàstica travessa, ja que la mar hi és molt present», ha celebrat l’autora Cinta Arasa arran de la nominació.

Per la seva part, l’il·lustrador del llibre, Joan Turu, ha afirmat que rep «la mateixa nominació com un premi. Estic molt agraït, al jurat concretament i a les llibreries en general. És un regal».


I diumenge, meteorit

Albert Pijuan, nominat per la seva novel·la juvenil I diumenge, meteorit, ha celebrat la notícia i ha afirmat: «Tirant de numerologia, els protagonistes de la novel·la tenen vint-i-cinc anys menys que jo, just les edicions que celebra el Premi Llibreter. Els números no enganyen, hi ha motiu per a l’alegria. Gràcies per haver pensat en el meteorit».

Sobre aquest títol, el jurat ha valorat la història «trepidant i molt atrevida» en què «l’autor, amb uns diàlegs molt frescos i un ús de la llengua molt particular, ens explica com el protagonista vol declarar el seu amor a l’Adhara abans que el món no s’acabi. L’acompanyaran una germana petita molt intel·ligent i una colla d’amics disposats a seguir-lo fins a la fi del món».

«Reconeixement a una LIJ de qualitat»

Per la seva banda, l’editor d’Animallibres, Jordi Martín Lloret, ha celebrat la doble nominació dins de la categoria de LIJ en català. «És una gran alegria per dos motius principals: pel reconeixement que suposa per a Cinta Arasa, Joan Turu i Albert Pijuan, però també pel reconeixement a una LIJ de qualitat escrita en català». «Per això hem d'estar agraïts un cop més als llibreters, per la tasca importantíssima que fan de selecció i recomanació», ha afegit.

{* *}