Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

El bolígraf de Higgs, de Rubèn Montañá, finalista del Premi Protagonista Jove 2018

30 de Maig de 2018

Avui s’han fet públics els resultats del Premi de Literatura Juvenil «Protagonista Jove» que cada any convoca El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. El jurat, composat per milers de joves, ha escollit com a primer finalista en la categoria de 13-14 el relat El bolígraf de Higgs, de Rubèn Montañá, una divertida novel·la sobre un noi amb molta imaginació que, per casualitat, acaba posseint un objecte meravellós.

Segons el seu protagonista, tot allò que un pot imaginar és possible. Jules Verne i H. G. Wells van descriure avenços científics i tecnològics que s’han acabat produint, en bona mesura, tal com els van imaginar. I ara, Èric acaba de trobar un bolígraf d’una marca que es diu HIGGS tot just quan està a punt de començar una novel·la sobre un bolígraf que es diu HIGGS. De segur que és un senyal per descobrir el sentit de la vida...

Rubèn Montañá (Badalona, 1983) va estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona. És membre fundador de la companyia EGOS teatre i combina el teatre amb l’escriptura. Ha guanyat, entre d’altres, El premi Folch i Torres, el Guillem Cifre de Cologna i el Barcanova de literatura infantil.

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca cada any el Premi de Literatura Juvenil «Protagonista Jove» amb el propòsit d’aconseguir el màxim possible de lectors i lectores de les edats a qui van destinats. Així, la comissió d’experts en literatura juvenil -formada per Júlia Baena, de la Revista Faristol; Joan Bustos, també de la Revista Faristol; Glòria Gorchs, de la Biblioteca Roca Umbert; Veri Pena, de la Llibreria La Mulassa i Joan Portell, de la Revista Faristol-, va ser l'encarregada d'escollir les 8 obres per cada categoria que optaven al Premi Protagonista Jove i que es van presentar a tots els centres d’ESO, de Batxillerat i biblioteques de Balears, Catalunya i País Valencià.

El “Jove Jurat”, composat per milers de nens i nenes, es constitueix en el seu centre escolar, biblioteca o club de lectura, on defensen els seus candidats davant dels companys i, entre tots, decideixen el que consideren el millor llibre. D’aquesta manera s’atorga la màxima importància a l’opinió dels infants i joves, i se’ls ofereix l’opció de convertir-se en Jurat d’un premi que va més enllà del seu centre escolar o biblioteca.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 6 de juny a l’auditori de la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (Plaça Lesseps, s/n).

{* *}