"Les princeses també es tiren pets", l'àlbum del Nadal

11 de Gener de 2013

Les princeses també es tiren pets, de Ilan Brenman i Ionit Zilberman, ha estat un dels títols que més èxit ha tingut aquest Nadal com a regal per als més petits de la casa, com així ho demostra el fet que se n’hagi esgotat la quarta edició en poques setmanes. Aquest àlbum il·lustrat, que té la seva continuació en l’igualment divertit i original Els animals també es tiren pets ‒també entre els més venuts d’Animallibres‒, dels mateixos autors, resol un dubte que ningú no havia gosat mai preguntar: les princeses poden patir problemes de flatulència? Doncs sí, segons el Llibre secret de les princeses, el que sembla que patien d’amagat, s’ha convertit en tota una revelació.
I és que allò que inicialment pot semblar un poc irreverent ‒cosa que possiblement n’ha facilitat la recomanació boca-orella‒ és, en realitat, una manera molt divertida i enginyosa de desmitificar la imatge d’aquestes princeses que poblen l’univers infantil, acostant-les, amb molt d’humor, a la condició humana. A més, les il·lustracions de Ionit Zilberman acompanyen un àlbum il·lustrat original que captiva per la tendra relació de confiança entre pare i filla que desvela.
Després de l’èxit del primer àlbum, els dubtes continuen a Els animals també es tiren pets? Perquè, si les princeses pateixen problemes gastrointestinals, qui sap si les puces o els dofins també! Per això, aquest ha estat també un dels llibres més sol·licitats per als regals de Nadal, juntament amb El follet Bambalambà, de Joles Sennell, protagonitzat per un follet a qui ja no li queden tresors per guardar i que ara necessita trobar feina, i el títol nadalenc de la col·lecció «Les bestioles del Jardí», Blanc, Ros i Negre, de Gemma Armengol amb il·lustracions d’Òscar Julve, en el qual la marieta Antonieta acompanya els Reis en la nit més màgica de l’any.

{* *}