Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

El vampir, d’Enric Lluch, Millor Llibre Il·lustrat

17 de Novembre de 2011

La Conselleria de Cultura ha fet pública la resolució dels Premis als Llibres Millor Editats 2010-2011, i El vampir, d’Enric Lluch, ha estat distingit amb el Premi al Millor Llibre Il·lustrat.

El vampir, il·lustrat per Fernando Falcone, forma part de la reeixida col·lecció per a primers lectors «El Baguls dels Monstres». Es tracta d’una col·lecció de 10 títols en la qual Enric Lluch presenta, amb molt d’humor, monstres de l’imaginari col·lectiu relacionats amb la por. Així és com ens trobem amb personatges com Ladislau, un vampir amb els claus poc esmolats que ha d’anar a visitar el dentista perquè no pot mossegar colls suculents. Tota la col·lecció està il·lustrada per dibuixants de prestigi internacional i editada a tot color.

L’èxit d’aquesta divertida i original col·lecció ha traspassat les nostres fronteres i continua despertant l’interès de nombrosos editors estrangers. De fet, es pot llegir ja al Canadà i, en breu, al Brasil. Els contes es poden adquirir individualment o dins d’un pràctic bagul contenidor, i estan disponibles en castellà i anglès en Algar Editorial. Justament davant la bona acollida dels llibres d’aquesta sèrie, Animallibres acaba de publicar una versió ampliada d’El vampir, dirigida a nens a partir de 9 anys i en forma d’àlbum il·lustrat de gran format, sota el títol El vampir Ladislau, que esdevé una de les apostes literàries per a Nadal.

A www.animalibres.cat/monstres, la web especial d’aquesta terrorífica col·lecció, hi ha disponible informació completa entorn de tots els títols de la sèrie. També es poden descarregar les cobertes, un vídeo sobre els llibres i el joc dels monstres.

Enric Lluch (Algemesí, 1949) és autor de vora 80 obres; la majoria, de narrativa infantil i juvenil. Algunes d’aquestes han estat transcrites al sistema braille, i traduïdes a totes les llengües de l’Estat, al francès, a l’anglès i al portuguès. Per la seva banda, Fernando Falcone és un il·lustrador argentí amb una llarga trajectòria que ha treballat en el camp de la publicitat, però sobretot, en el món editorial. El seu treball fou seleccionat per a una de les mostres de la Bologna Children’s Book Fair, la fira internacional més important dedicada a la literatura infantil i juvenil.

{* *}