Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Joan A. Llinares, nou director gerent del Grup Editorial Bromera

04 de Febrer de 2011

Edicions Bromera, que aquest 2011 celebra el seu 25è aniversari, enceta l’any amb canvis en el seu organigrama per tal d’afrontar els nous reptes que planteja el futur. Així, Joan A. Llinares s’incorpora al Grup Editorial Bromera com a director gerent, mentre que Josep Gregori esdevé president. D’altra banda, Josep Gregori Soler passa a ocupar el càrrec d’adjunt a la direcció i Joan Carles Girbés i Bernat Bataller continuen en els llocs de director de publicacions i director comercial, respectivament.
Amb aquesta nova incorporació, l’editorial reforça la seva posició com a grup empresarial –format per Edicions Bromera, Algar Editorial i Animallibres i l’acció de mecenatge a través de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura– per elaborar i posar en marxa un pla estratègic per tal d’enfrontar-se als reptes actuals i futurs del món de la cultura i, especialment, dels que afecten l’àmbit editorial.
Joan A. Llinares Gómez (, 1953) ha estat fins fa unes setmanes director del Consorci del Palau de la Música Catalana de Barcelona i de la seva fundació, després de ser comissionat per les administracions públiques i els mecenes de la fundació, el juliol de 2009, per esclarir els greus fets detectats en la gestió de l’anterior equip directiu de la institució, i també per dissenyar les reformes organitzatives necessàries per garantir la viabilitat de l’entitat cultural.
Llicenciat en Dret per la UNED, té una llarga trajectòria en la gestió cultural. Ha estat administrador del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), entre el 2001 i el 2009, i de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), entre el 1995 i el 2001, on ja treballava des del 1988. És expert, essencialment, en el disseny i la modernització del marc organitzatiu, jurídic, econòmic, financer i estratègic, així com en la col·laboració interinstitucional de les entitats culturals. Ha publicat treballs sobre la matèria i és professor de diversos màsters sobre gestió del patrimoni cultural.
El Grup Editorial Bromera ha esdevingut al llarg d’aquests 25 anys de trajectòria el més potent del panorama editorial valencià vinculat, a més, a altres projectes de l’àmbit editorial pel que fa a la distribució (Xarxa de Llibres) i a les noves tecnologies (Edi.cat). Els tres segells que integren el Grup sumen més de 1.600 títols publicats i 7 milions d’exemplars venuts, i els catàlegs respectius recullen obres de 400 autors, entre els quals trobem des dels millors escriptors del nostre àmbit lingüístic fins a figures internacionals, passant per premis Nobel de literatura com ara: Orhan Pamuk, Herta Müller, Naguib Mahfuz, Dario Fo o Harold Pinter. El Grup consolida així un projecte inicialment modest que ara abasta tot el nostre territori lingüístic i també el de parla castellana per mitjà dels seus tres segells editorials.
Si vols més informació, pots posar-te en contacte amb el Gabinet de Comunicació de Bromera (a/ Carol Borràs) a través dels telèfons 962 459 705 i 661 936 247 o de l’a/e comunicacio@bromera.com.

{* *}