Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

L’equip editorial d’Animallibres es renova

20 de Juny de 2019

 

L’equip editorial del segell de literatura infantil i juvenil Animallibres es renova enguany després de més de deu anys de trajectòria. L’actual editor, Joan Vives –que ha estat al capdavant de l’editorial des de l’inici–, es jubilarà pròximament, de manera que l’escriptor, traductor i editor Jordi Martín Lloret assumirà la direcció editorial. D’altra banda, Animallibres presenta també canvis en l’equip de comunicació, al qual s’incorpora Laura Gonzalvo com a responsable.

Jordi Martín Lloret (Barcelona, 1972) és llicenciat en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona i compta amb un postgrau en edició per l’Institut de Formació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra. Des del 1999 es dedica professionalment a la traducció, tasca que ha compaginat amb la d’editor en segells com Bambú (Editorial Casals). Com a traductor, ha treballat amb obres d’escriptors de la talla de Baudelaire, Chesterton o Yates. La seva tasca ha estat guardonada amb premis com el Mots Passants per la traducció de L’escuma dels dies, de Boris Vian (El Cercle de Viena). A més a més, des del 2015 exerceix el càrrec de vicepresident de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana al Principat.

«És un honor tenir l’oportunitat d’ajudar a créixer en tots els sentits el catàleg d’Animallibres, un segell prou consolidat que ha de continuar essent un reflex de la bona salut de la literatura infantil i juvenil en català. Espero estar-ne a l’altura i també ser capaç d’obrir-hi línies noves, per descomptat amb la col·laboració dels millors autors i il·lustradors de casa nostra i d’arreu», comenta Jordi Martín en relació amb el seu nomenament com a editor del segell.

D’altra banda, Laura Gonzalvo (Sant Cugat del Vallès, 1978) té quinze anys d’experiència professional en el món de l’edició, la comunicació i el màrqueting. Amb una formació interdisciplinària en humanitats, didàctica, edició, literatura infantil i juvenil i màrqueting, ha treballat en segells com Ara Llibres, Editorial Crítica, Minotauro o Editorial Planeta, i també com a editora freelance especialitzada en llibre il·lustrat tant per a adults com per a infants. En els darrers anys, però, s’ha centrat en la comunicació i el màrqueting.

Cal destacar que el pròxim 3 de juliol, a les 19 h, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona acollirà una trobada d’escriptors i il·lustradors  amb els nous responsables de l’editorial, Jordi Martín Lloret i Laura Gonzalvo. L’acte, on es farà un repàs de la tasca de Joan Vives com a editor d’Animallibres, servirà també per celebrar que la col·lecció «La Formiga» arriba al número 100 amb la publicació del títol L’hivern que vam aprendre a volar, de Laia Longan, il·lustrat per Jordi Vila Delclòs. La trobada serà conduïda i amenitzada pel mag Selvin.

{* *}