Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

"De quin color és un petó?", de Rocio Bonilla, segon llibre infantil més venut al Sant Jordi

25 d'Abril de 2017

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha fet pública la llista de llibres més venuts durant aquest Sant Jordi, i dos dels àlbums il·lustrats d’Animallibres es troben destacats al rànquing. De quin color és un petó?, de Rocio Bonilla, hi apareix com a segon llibre infantil més venut durant la diada, i La muntanya de llibres més alta del món, il·lustrat també per Rocio Bonilla, se situa en cinquena posició. 

La llista es basa en les dades obtingudes en una mostra representativa feta entre llibreries agremiades del Gremi de Llibreters de Catalunya fins a les 19 h del 23 d’abril. El rànquing també té en compte la informació recollida per Libridata, el sistema automatitzat que obté dades de 200 punts de venda a Catalunya, entre llibreries independents i cadenes de llibreries. 

L’editor d’Animallibres, Joan Vives, ha manifestat que «estem molt contents per la consolidació d’un èxit editorial com ho és ja De quin color és un petó?, que ha arribat al Sant Jordi amb vuit edicions i més de 45.000 exemplars venuts». A més a més, ha destacat també «la bona acollida de la nova edició de La muntanya de llibres més alta del món entre els més petits. Pensem que no hi ha res de més satisfactori per a una editorial que fer projectes propis amb autors nous i fer-los créixer. És el cas de la mateixa Rocio Bonilla o d’altres com Eulàlia Canal, Laia Longan o Albert Juvany».

Rocio Bonilla, per la seva banda, s’ha mostrat molt contenta amb la notícia, i ha aprofitat l’ocasió per demanar un augment de la presència de la literatura infantil i juvenil en els mitjans de comunicació.

De quin color és un petó? és un àlbum il·lustrat amb una protagonista una mica trapella, la Minimoni, a qui li agrada moltíssim pintar, i que està decidida a descobrir de quin color és un petó. Un llibre per llegir en família i que ha enamorat petits i grans. D’altra banda, La muntanya de llibres més alta del món destaca per l’humor i l’originalitat del relat, tot un cant a la imaginació gràcies a l’Enric, el protagonista, que aviat descobreix com volar per mitjà de la lectura.

 

Rocio Bonilla inicia la seva trajectòria professional a través de diverses disciplines com la pintura, el muralisme, la fotografia i la pedagogia. Més tard, es dedica a la publicitat durant més d’una dècada fins que s’estrena com a autora amb Cara de pardal, el seu primer àlbum il·lustrat en solitari, publicat a Animallibres. A més de De quin color és un petó? i La muntanya de llibres més alta del món, ha publicat també a Animallibres Els fantasmes no truquen a la porta (text d’Eulàlia Canal), Max i els superherois (amb la col·laboració de l’il·lustrador Oriol Malet) i Neu, pluja, vent o trons, com el sol... tots són bons (text de Carmen Gil).

{* *}