Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Rocio Bonilla i Eulàlia Canal, guardonades als Premis Serra d'Or per 'Els fantasmes no truquen a la porta'

09 de Maig de 2017

L’escriptora Eulàlia Canal i la il·lustradora Rocio Bonilla han estat guardonades amb el Premi Crítica Serra d’Or Infantil per l’àlbum il·lustrat Els fantasmes no truquen a la porta, editat a Animallibres. Enguany, el certamen organitzat per la revista Serra d’Or ha celebrat la seva 51a edició que, anualment, distingeix les obres més destacades entre els centenars de títols publicats cada any. 

Així, el jurat format per Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura ha escollit Els fantasmes no truquen a la porta d’entre tots els àlbums i contes infantils publicats en català durant el 2016. Els fantasmes no truquen a la porta destaca per l’humor i l’enginy del relat, així com per les seves magnífiques il·lustracions, que combinen aquarel·la i llapis. A més, la història constitueix un cant a l’amistat. 

L’Os i la Marmota són íntims amics i sempre juguen plegats. Una tarda l’ós li diu a la Marmota que ha convidat a l’Ànec a jugar amb ells. A la Marmota no li agrada l’Ànec. Ni l’Ànec, ni cap altre animal que vingui a espatllar la seva amistat amb l’Os. Què serà capaç de fer la marmota per evitar que l’Ànec vagi a jugar amb ells? 

Eulàlia Canal (Granollers, 1963) és psicòloga i dedica bona part del seu temps a escriure. A Animallibres ha publicat amb molt d’èxit Un somni dins el mitjó,  L’arbre de les històries, Això és un secret que només sé jo i La nena que només es va poder endur una cosa. 

Rocio Bonilla (Barcelona 1970) és llicenciada en Belles Arts. A Animallibres ha publicat, entre d’altres, Cara de Pardal, La muntanya de llibres més alta del món i De quin color és un petó.

{* *}