Animallibres utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Animallibres guanya el Premi Atrapallibres 2016 en dues categories

30 de Maig de 2016

 

Avui s’han fet públics els resultats del Premi de Literatura Infantil Atrapallibres que cada any convoca el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT). El jurat, constituït per més de 5.000 nens i nenes, ha escollit com a millors lectures dos títols d’Animallibres. En l’altra de les categories del concurs (11-12 anys), Animallibres n’ha quedat segona amb Fèlix, ets un desastre!. Els títols guanyadors són Amics monstruosos, d’Anna Manso (categoria 9 anys), i Jo que vaig dormir amb lleons, de Laia Longan, (categoria 10 anys).

L’editor d’Animallibres, Joan Vives, ha manifestat la seva satisfacció pel que considera que és «el millor reconeixement que pot tenir una editorial especialitzada en literatura infantil i juvenil com la nostra, el dels seus petits grans lectors. Tenir tres llibres seleccionats pel ClijCAT per a l’edició del premi Atrapallibres d’enguany ja era una gran notícia; que dos dels nostres títols hagin estat els més votats per més de 5.000 nois i noies, és tot un èxit».

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil convoca cada any el Premi de Literatura Infantil Atrapallibres amb el propòsit d’estimular la lectura en els infants. El Jove Jurat, compost per més de 5.000 nens i nenes, es constitueix al seu centre escolar, biblioteca o club de lectura, on voten el que consideren el millor llibre de cada categoria.

 

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 7 de juny a les 10.30 h a l’auditori de la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (Plaça de Lesseps, s/n).

 


Més informació: 

Amics monstruosos és una divertida història sobre la Sandra, una nena tímida, i els seus pares despistats, que volen convertir-se en «pares professionals». Què passarà quan, una nit, la desperti una veu greu i monstruosa?

Anna Manso (Barcelona, 1969) és guionista, bloguera i escriptora especialitzada en literatura infantil i juvenil. Gaudeix amb les trobades amb els lectors més menuts i per això li agrada tant visitar escoles i fer sessions d’animació lectora.

D’altra banda, en Tom, el protagonista de Jo que vaig dormir amb lleons, viu en un orfenat fins que un dia coneix la Lana, una nena que viu en un circ, i decideix escapar-se amb ella. El que en Tom no pot imaginar és que un dia acabarà dormint amb els lleons. 

Laia Longan (Barcelona, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual i escriptora de literatura infantil. A Animallibres també ha publicat En Lluc i en Fred DeSucre a l’illa invisible i Otto, el nen que va arribar amb la neu. 

En darrer lloc, Fèlix, ets uns desastre! és una història sobre en Fèlix, un nen que, més enllà de dibuixar, no sap fer res de res. Tanmateix, es veurà abocat a renovar-se de cap a peus, si vol aconseguir impressionar la noia dels seus somnis. 

Jakob Leonhardt (1975) viu entre Tòquio i Hamburg. Ha publicat diverses novel·les per a lectors joves i també ha treballat com a músic i enginyer de so. Leonhardt ha sabut crear un personatge estrambòtic i eixelebrat que protagonitza situacions plenes d’humor i ironia. 

·         Fitxa Amics monstruosos

·         Fitxa Jo que vaig dormir amb lleons

·         Fitxa Fèlix, ets un desastre!

{* *}